חזית אחורית-פרגולות אפורות מברזל ממשיכות את קירות הבטון

חזית קדמית- קירות הבית עוטפים קוביית בטון

רפפה הצללה אופקית בחזית הרחוב

מבט מהסלון דרך גשר הפלדה למדרגות והספריה הורטיקלית




Prev Next

בית בשכון צנחנים, רמת גן

2016    בתהליך

300 מ"ר ב4 מפלסים

הדמיות: מריה צ'רטה

 

שיכון צנחנים היא שכונה ותיקה ברמת גן עם הרחבה חדשה בהיקף של 60 מגרשים  של 300 מ"ר לבתים בודדים.

אנו נתבקשנו לתכנן את בית החלומות של משפחה מרמת גן שחיה עד היום בדירה של 120 מ"ר.

יחד עם הצורך לחלק את החלל לאזורים פונקציונלים שונים ונפרדים ע"פ פרוגרמה נתונה, עלה הצורך לייצר תחושה של גודל ומרחב שלא קיימת בדירה סטנדרטית.

תוכנית הבית בצורת האות ר  מייצרת חצר מרובעת עטופה בקירות הבית. הסלון ופינת האוכל פונים לחצר זו, המקורה בפרגולה, ומופרדים ממנה בחלונות שמגיעים לגובה התקרה, כך שהקשר בין החצר לבית הוא מקסימלי.

במרכז הבית חלל כפול מאורך, החוצה את הבית לשני גושים ובינהם פיר מדרגות וגשר. החלל הכפול המוארך מאפשר מבטים אלכסוניים וארוכים בין הקומות ויוצר תחושה של גודל ושל קשר בין בני הבית הנמצאים בפינות שונות.בקצה החלל הכפול מוקם פיר המדרגות  עם חלון דרומי גדול הפונה לרחוב. החלון מוסתר ע"י  פסי רפפה אופקיים מתכווננים המאפשרים המגנים על החלל משמש חודרנית ושומרים על פרטיות בני הבית. לגובה  3 קומות פיר המדרגות ספריה ורטיקלית הפונה למדרגות או לחללים שלצידם בהתאם לפונקציה בכל קומה.

מבחוץ בחרנו לחלק את המבנה ל3 גופים נפחיים : 2 צומחים מהקרקע צבועים בלבן והשלישי , המפריד בינהם , צף מעל הכניסה ובולט כלפי מעלה בקומת הגג. הגוף המרחף הוא החדר על הגג , קירותיו בגמר בטון חשוף מתחברים לרפפות ולפרגולות האופקיות באפור תואם.

 

בית פרטי, שיכון צנחנים, ר"ג