Prev Next

בית על הכרמל, חיפה

2010,

צילומים: יונתן בלום

זהו בית בן 3 קומות שנבנה בתחילת שנות החמישים כמעון פרטי בשכונת מגורים יוקרתית במרכז הכרמל. לבית מאפיינים בינלאומיים וגם אקלקטיים האופייניים לתקופה זו ולשכונה בה הוא שוכן. עם השנים הבית התיישן, חלונותיו נסגרו ושונו. הלקוחות ביקשו לפתוח את הבית בקומת הקרקע, לפתוח אותו לחלל המדרגות ולחצר מסביב. לשם כך הוסרו רוב המחיצות בקומה התחתונה ובמקומם הוצבו קורות פלדה. קומת המרתף החלקית שהייתה מנותקת מהבית, גם היא חוברה לגרם המדרגות הראשי. השיפוץ החיצוני נעשה תוך נסיון להחזיר לקדמותו את החזית הפונה לרחוב שהיתה בהיתר המקורי של הבית. גם הקרניז המשונן בגגון ובמרפסת (טיפוסי לבתים בכרמל) שוחזר בקפדנות. הגינה תוכננה מחדש ע"י מתכנן הנוף עופר מרגלית בקווים מעוגלים וזורמים, ונוצרו פינות שונות בחצר להן ניתן לצאת מהבית במפלסים שונים בהתאם לטופוגרפיה. העיצוב מתאפיין בשימוש בחומרים טבעיים: אבן מקומית, ברזל, עץ אלון מסיבי, ופסיפסים צבעוניים בחדרי הרחצה. הצבעים הדומיננטיים הם: קרם, ביג' חום וגוונים של עץ אלון.

שיפוץ בית פרטי, חיפה