חידוש חזית מסחרית לאורך הרחוב - ביום

קומה מינוס אחד


פנים מואר ונקי

מבט על החנויות בקומת הקרקע

מתיחת הפנים של הכניסה עם גגון מחודש

עמודים מוארים דרך הקומות

פסי תאורה בהשראת קני במבוק בלילה




Prev Next

מרכז מסחרי מגדל המאה

2011-2015

צילומים: שי אפשטיין

נתבקשנו לתכנן את שיפוץ השטחים הציבוריים והחזית של המרכז המסחרי במגדל המאה אשר נמצא ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

זיהינו שהמכנה המשותף של בתי העסק הקיימים במקום הוא בריאות ואיכות חיים : קופת חולים, מכון מור, חנות סופרפארם, סטודיו B  וסטודיו C.

נושא זה הפך לתמה מרכזית אשר בעזרתה הצענו רעיונות עיצוביים שמטרתן להפוך את המקום לרענן ו״בריא״ יותר. ממקום מעט סגרירי עם מעט אור יום, למקום מואר, קליל ורענן. בחרנו במוטיבים מהעולם של אורח חיים בריא - במבוק, מים, צבע ירוק בהיר ותאורה המדמה אור יום.

עבודתנו כללה הצגה של כמה חלופות עיצוביות בהדמיות תלת-מימדיות עבור בעלי הבניין (חברת הירקון בשיתוף עם חברת אמות השקעות).

החלופה הנבחרת עבור חללי הפנים- פסי במבוק עדינים בירוקים ואפורים מודפסים על גבי פנלים מזכוכית. עמודי השיש השחורים בתוך המרכז הוחלפו בעמודים מאירים. העין עוקבת אחרי העמודים מקומה לקומה דרך פיר המדרגות הנעות. הרצפות הוחלפו לאריחים של 120/120 באפור לבנבן. פסי השילוט והתקרות חודשו כשהדגש היה מקסימום נקיון והורדת העומס שבלאו הכי קיים במקום מסחרי.

החלופה הנבחרת עבור החזית החיצונית- חלוקת החזית החיצונית למקטעים שקופים ומקטעים אטומים עם ציפוי אנטי ונדלי של לוחות גרניט פורצלן מדוקקים. במקטעים האטומים הכנסנו את מוטיב הבמבוק מפסי זכוכית ותאורה שקועה מאחוריהם. התאורה בלילה תוכננה כשהיא מעומעמת באופן רנדומלי ובאיטיות דבר המקנה אפקט של ״נשימה״.

הכניסה הקיימת למול היתה חלק מרצף הויטרינות הפונות לרחוב והיתה קשה לזיהוי ולא ברורה להולכים לאורך החזית.

כדי לייצר כניסה ברורה ומזמינה יותר שיקענו את הדלתות ביחס למישור החזית. בחרנו בדלת חשמלית מסתובבת המונעת את חדירת הרוח הנוצרת מהמגדל.

 

פיקוח: מעוף הנדסה

קלבן: רום-גבס

תכנון תאורה: רן טרוים RTLD

שיפוץ מול מגדל המאה