נישות בקיר ואדן חלון רחב בסלון


מבט למטבח ופינת האוכל



מדרגות עץ




Prev Next

בשיתוף עם גליה שטרנברג

2010 צילומים: שי אדם

בית המגורים בן 220 מ"ר, שתוכנן על ידי המשרד, בשיתוף פעולה עם גליה שטרנברג, ממוקם במושב במרכז הארץ, גובל בנחלות ותיקות ופונה אל שדות פתוחים. הסגנון שנבחר עבור הבית משתנה מהחוץ אל הפנים. בעוד שחיצוניותו של המבנה מתאפיינת בסגנון כפרי, פנים המבנה הנו אוורירי ופתוח. על פי בקשת המזמינים, קומת המגורים של המבנה נפתחת אל הנוף והבית כולו מתאפיין בגוון השמנת האהוב עליהם. בנוסף, בשל העדפת המזמינים, נוצקה בבית רצפת בטון מוחלקת המגיעה עד לתחתית הקירות ללא שימוש בפנלים. הגוון האפור של הרצפה והמרקם שלה, משתלב עם הגוונים הבהירים של הריהוט, החלונות והקירות ומאזן את הכבדות של הרהיטים המרופדים ופיתוחי הנגרות.

המבנה, תוכנן כך שהחללים הציבוריים שבו (הסלון, פינת האוכל, פינת המשפחה והמטבח), הנם חללים נפרדים ביניהם ניתן לשמור על קשר עין. תכנון שכזה, מעניק ללקוחות חללים נפרדים, תוך שמירה על תחושת הרצף במבנה, אלמנט חשוב עבור משפחה בעלת ילדים קטנים. חלונות הפלדה של בית המגורים, תוכננו בקפידה על מנת להעניק מענה בטיחותי (סורג בנוי לתוך החלון), תוך שמירה על פתיחות החלון לנוף ועיצובו הנקי. קירות פינת האוכל והסלון הנם קירות עבים, המאפשרים בניית נישות ומדפים רחבים מתחת לחלון, להצבת חפצי נוי ואמנות. סמוך לדלת הכניסה, הבנויה פלדה שנצבעה בצבע קרם, נמצאת פינת המשפחה מצד אחד וגרם מדרגות מרכזי הפתוח לחלל הבית הממוקם מצדה השני. המדרגות, בנויות מעץ אלון מאסיבי, המהווה ניגוד לחומרים האחרים בקומה, אך מרמז על המשך השימוש בעץ בקומת חדרי השינה.

בית במושב משמר השבעה