מבואת כניסה מקורה

דלת כניסה עתיקה משופצת




מבט מהסלון לעבר החצר הפנימית המעוגלת




פרגולה מסתבסבת בפטיו שבלב הבית

חלונות עליונים במטבח מכניסים את צמרות העצים לבית


חלון ישיבה גדול עם מושב עץ משקיף אל החצר

חלון בולט מהקיר


מבט ממבואת הכניסה לעבר חצר קדמית


חצר קדמית עם עצים ותיקים


Prev Next

בית פרטי, נוף ים

2016

צלם :שי אפשטטין

265 מ"ר על מגרש של 1000 מ"ר.

בחלק הותיק של שכונת נוף ים, סמוך לחולות שמורת אפולוניה , תוכנן שיפוץ לבית חד קומתי בשטח של 260 מ״ר שהיה ישן ומוזנח.

תוכנית הבית שבליבו פטיו הנפתח לבריכת שחיה היתה נכונה וטובה בבסיסה, אך העיצוב הפוסט מודרניסטי הצבעוני כספינה השטה בלב ים היה נראה לא מעודכן וצעקני.

כבר בתחילת השיפוץ הוחלט על הסרת כל האלמנטים הלא חיוניים ועל יצירת שפה חדשה פשוטה וחמימה המורכבת משילוב של קירות לבנים  צהבהבות, חלונות ודלתות מפרופיל בלגי בגוון חאקי בהיר, ריצוף באבן צהובה מסוג חלילה וגמר טיח בהיר בשאר הקירות.

למרות היותו משופע בחלונות, הקשר עם הבריכה, הפטיו והחצר לא היה נוח, וחדירת השמש מכיוון מזרח ודרום היתה בלתי נסבלת.

הגדלת הפתחים לצורך גישה נוחה לחצר לוותה במתן פתרונות הצללה. הויטרינה לפטיו המעוגל הוגדלה תוך קירוי הפטיו עם מצללה חשמלית מסתבסבת המווסתת את כניסת השמש. הפתחים לחצר הן מהסלון והן מחדרי השינה הורחבו תוך הכנסת ארגזי תריס נסתרים מעליהם.

בעל הבית , גבר בשנות החמישים של חייו עם שני בני עשרה בהורות משותפת, רצה לקבל סוויטת הורה גדולה, מפנקת ומרווחת לצד אגף ילדים נפרד. לקבלת הסוויטה אוחדו חדר העבודה, השינה והאמבטיה המקוריים לחדר אחד גדול הממוקם בקצה הבית. מול דלת הכניסה לסוויטה, בקצה הרחוק של החדר, נבנה חלון ישיבה גדול ורחב, בולט ממישור הקיר ומשקיף על הגינה ועל עץ תאנה וותיק. מול המיטה תוכננה דלת ויטרינה דרכה ניתן לראות את הבריכה גם בשכיבה. דלת נוספת מוקמה מול חדר האמבטיה ומאפשרת מעבר מהיר מהבריכה למקלחת.

דלת הכניסה הרחבה נבחרה על ידי בעל הבית ממחסן דלתות עתיקות והיא הותאמה במיוחד לבית. כשהדלת נפתחת, נשקף דרך המבואה ודרך הפאטיו המעוגל נוף מרהיב של בריכת השחייה והגינה . הפסיפס הכחול ותנועת המיים יוצרים אפקט של עומק וקרירות שמנוגד לצבעים החמים של הטיח והריצוף.

ממבואת הכניסה פונים שמאלה לחלק הציבורי של הבית או ימינה לאגפי השינה. התנועה בבית שנעשית סביב הפטיו, כל הזמן מלווה במבטים לכל חלקי הבית וגם לחצר ולבריכה, כך שנוצרת תחושה חזקה של קשר פנים/חוץ, והתמצאות טובה בחלל. המצאו של הפטיו בלב הבית יוצר מרחב המרגיש הרבה יותר גדול משטחו הפיזי, נעים, מרווח ומואר היטב.

בית פרטי , נוף ים, הרצליה